Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binaları ile Yolcu Kapasitesini Artırıyor

image not found


Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binaları, yolcu kapasitesini 35 milyondan 82 milyona çıkararak, İstanbul Havalimanı'ndan sonra en yüksek kapasiteye sahip ikinci havalimanı olacak.

Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binaları Yarın Açılıyor

Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binaları, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. Bu projeyle, havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 35 milyondan 82 milyona yükselecek ve İstanbul Havalimanı'ndan sonra en yüksek kapasiteye sahip ikinci havalimanı olacak.

Yeni Terminal Binalarının Açılışı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binalarının açılışının yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, dış hatlar terminalinin 224 bin metrekareye, iç hatlar terminalinin ise 75 bin metrekareye çıkarıldığını belirtti. Bu değişiklikler, havalimanının yıllık yolcu kapasitesini 82 milyona yükseltecek.

Uraloğlu, “Yarın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Antalya Havalimanı’mızın yeni terminal binalarının açılışını gerçekleştirerek, ülkemizin hem havacılık hem de turizm alanındaki önemli projelerinden birini daha milletimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

Havayolu Ulaşımının Önemi

Bakan Uraloğlu, modern toplumların ulaşım ihtiyaçlarının hız odaklı bir yaklaşımla düzenlendiğini vurguladı. Havayolu ulaşımının, zamanın verimli kullanılması açısından önemli bir araç olduğunu belirtti. Ulaşımın sadece bir yerden bir yere gitmek olmadığını, aynı zamanda zamanın en verimli şekilde kullanılması anlamına geldiğini ifade etti.

Uraloğlu, havayolu ulaşımının kültürel bağları güçlendirdiğini ve ekonomik kalkınmayı desteklediğini belirtti. “Özellikle küresel ilişkilerin yoğunlaştığı bu çağda, havalimanlarının işlevi ve değeri her geçen gün artıyor.” dedi.

Havalimanı Projeleri ve Türkiye’nin Konumu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından beri sürdürülen sivil havacılık politikalarıyla Türkiye’nin havacılıkta önemli bir konuma geldiğini belirten Uraloğlu, “Ülkemizi 23 yılda dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri haline getirdik.” dedi. Türkiye’nin coğrafi konumunun, havacılıkta önemli bir avantaj sağladığını ifade etti.

Uraloğlu, “Türkiye, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişim noktasında, 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,5 milyar insanın yaşadığı 67 ülkeye erişim sağlayan eşsiz bir konuma sahip.” şeklinde konuştu.

Yatırımlar ve Ekonomik Etkiler

Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binalarının yapımında devletin kasasından tek kuruş çıkmadığını belirten Uraloğlu, “Bu projeyi, kamu - özel iş birliği ile hayata geçirdik.” dedi. Yatırımcı firmalardan elde edilen kira gelirlerinin, projeye büyük katkı sağladığını ifade etti.

Uraloğlu, “Bu dev eserler ve simge yapılar ile aslında Türkiye’yi çok kıymetli bir markaya dönüştürüyoruz.” diyerek, havalimanlarının estetik ve özgün mimarilerinin uluslararası alanda Türkiye’nin imajını güçlendirdiğini vurguladı.

Gelecek Hedefleri

Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın yolcu sayısının 2026 yılında 41 milyona, 2027 yılında 42 milyonun üstüne çıkacağını öngördüğünü belirtti. Ayrıca, bu yılın ilk üç aylık döneminde hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 45 milyon 175 bin 946’ya ulaştığını kaydetti.

Uraloğlu, “Antalya Havalimanı’nın yeni terminal binaları, yalnızca bir yapı değil; aynı zamanda misafirperverliğin buluştuğu abide yapılardır.” diyerek, projelerin önemini vurguladı.